Kintsugi workshop

Een Pleisterplaats Annemarie Leferink
Den Haag

Bij levenskunst draait het om de vraag hoe je in harmonie met jezelf je leven leeft. Zoals we schade oplopen zolang we leven, zo kunnen we ook onszelf helen zolang we leven. Passen we de principes van kintsugi toe, dan wordt het een levenskunstwerk.

In de kintsugi workshop gaan we hiermee aan de slag. De deelnemers hebben een te herstellen voorwerp bij zich of ik laat ze een porseleinen object kiezen, wat ze kapot laten vallen. Dat gaan we vervolgens met liefde en zorg herstellen. Daarbij werken we met lijm die wordt vermengd met goudpoeder. Als de meeste scherven zijn gebruikt, is er alleen lijm tussen de breuklijntjes te zien. Als er een of meer kleine stukjes ontbreken kan er lijm of epoxy-klei worden gebruikt om de ruimte op te vullen. Op de nog vloeibare lijm wordt met een kwastje goudpoeder aangebracht. Het vergulden van de breuklijnen is de bekronende afronding van het kintsugi-proces. Het nu herstelde voorwerp met de stralende gouden aders is een juweel om mee naar huis te nemen.

De kintsugi workshop duurt in principe van 13.00 tot 16.00 uur, met een uitlooptijd tot 17.00 uur als het proces daarom vraagt en wordt gegeven op het Groenewegje 186 in Den Haag.

Groepen maximaal zes personen. Prijs 55 euro per persoon (geeft dit problemen, neem dan even contact met mij op).

Over Een Pleisterplaats Annemarie Leferink

Ik ben Annemarie Leferink (1959) moeder van drie zonen en oma van zes kleinkindjes. Ik heb lange tijd als verpleegkundige in de reguliere gezondheidszorg gewerkt en werk nu als zelfstandig particulier verpleegkundige. Daarnaast zorgde ik vele jaren als mantelzorger voor mijn moeder met dementie. Omdat ik geen half werk wil en kan leveren heb ik mezelf gegeven tot ik op was. Ik heb toen een diepgaand proces met veel zelfreflectie, verwerking van oud zeer en fysiek herstel doorgemaakt, waar ik sterker uitgekomen ben. Ik sta nu (zelf)bewust, stevig en open in het leven, en dat voelt zoveel beter! De wijze lessen en compassie die ik op deze manier heb verkregen wil ik graag via Mijn Pleisterplaats delen. Zodat er een rimpeleffect van positieve kracht verder de wereld ingaat.


Een Pleisterplaats

Annemarie Leferink

Groenewegje 186
2515NZ Den Haag

Lid van beroepsvereniging

Kintsugi workshop