Natuur keramiek en natuur inspiratie

Lonneke Nijeboer
Den Haag

In de natuur zijn, is voor mij een open verbinding met alle stadia van leven. Mijn blik wordt getrokken door een mooi half vergaan blad, een verweerde tak of bijvoorbeeld een boomschors-litteken. Graag deel ik deze intense beleving met anderen.

In de natuur zijn, maakt het voor mij heel makkelijk om diep in verbinding en contact te staan met dat wat er is. Vormen zijn niet alleen de buitenvormen, maar ook de diepere wezenslagen. De stadia van levensvormen van jong fris boompje tot een bladskelet zijn allemaal even boeiend. Soms raakt me iets zo intens dat ik het in keramiek probeer vorm te geven. Ook verwerk ik het boeiende materiaal van de natuur zelf in sieraden en andere kleinere objecten. Graag wil ik deze intense inspirerende ervaring delen met anderen. Daarvoor organiseer ik workshops in de natuur met als mogelijkheid na afloop de beleving om te zetten in een creatief proces.

Over Lonneke Nijeboer

Al van jongsaf aan heb ik de behoefte om dat wat mij raakt via een creatief proces vorm te geven. Op mijn eigen specifieke wijze. Zonder scholing maar wel onder begeleiding van vakmensen heb ik mij in de keramische wereld kunnen verdiepen en ontwikkelen. Inmiddels werk ik al jaren zelfstandig. De uitwisseling met andere kunstenaars vind ik heel inspirerend. Het delen van mijn 2 grote passies, kunst en natuur, met andere mensen verrijkt het creatieve proces.Lonneke Nijeboer

Klaverstraat, 4
2565BS Den Haag

Natuur keramiek en natuur inspiratie