Natuur keramiek en natuur inspiratie workshops

Lonneke Nijeboer
Den Haag

In de natuur zijn, is voor mij in open verbinding staan met alle stadia van leven. Mijn blik wordt getrokken door een half vergaan blad, een verweerde tak of een boomschors-litteken.

In de natuur zijn, maakt het voor mij heel makkelijk om diep in verbinding en contact te staan met dat wat er is. Vormen zijn niet alleen de buitenvormen, maar ook de diepere wezenslagen. De stadia van levensvormen van jong fris boompje tot een bladskelet zijn allemaal even boeiend. Soms raakt me iets zo intens dat ik het in keramiek probeer vorm te geven. Ook verwerk ik het boeiende materiaal van de natuur zelf in sieraden en andere kleinere objecten.

Graag wil ik deze inspirerende ervaring delen met anderen. 

Ik organiseer workshops in de natuur met als mogelijkheid na afloop je inspiratie om te zetten in een creatief proces. Dit kan in kleine groepjes of individueel. Eenmalig of in een reeks. 

In huizen en met name vreemde huizen (bijvoorbeeld als ik op reis ben) werk ik graag met een reisaltaar waar ik mineralen stenen en diverse persoonlijke items op leg. Met name het zogenaamde smudgen met witte salie vind ik een fijn reinigend en verbindend ritueel. Ik heb kleine versies van een altaar gemaakt in de vorm van een reis altaarsetje. Die heb ik o.a. op mijn website te zien en te koop: nijeboer.exto.

Ik ben wekelijks aan he werk in Kunstatelier Banka80 (banka80). Daar is een selectie van mijn keramiek, sieraden e.a. te zien. Je kunt ook kennismaken met de plek waar de workshops worden gehouden. 

Over Lonneke Nijeboer

Al van jongsaf aan heb ik de behoefte om dat wat mij raakt via een creatief proces vorm te geven. Op mijn eigen specifieke wijze. Zonder officiele scholing maar wel onder begeleiding van vakmensen heb ik mij in de keramische wereld kunnen verdiepen en ontwikkelen. Inmiddels werk ik al jaren zelfstandig. De uitwisseling met andere kunstenaars vind ik heel inspirerend. Het delen van mijn 2 grote passies, kunst en natuur, met andere mensen verrijkt het creatieve proces.


Lonneke Nijeboer

Lonneke Nijeboer

Klaverstraat, 4
2565BS Den Haag

Natuur keramiek en natuur inspiratie workshops