Art that Matters

AMAS Anna Marie Art Foundation
Den Haag

Wij zijn AMAS, en we geloven in ART THAT MATTERS, kunst die ertoe doet. Kunst die níet alleen je aandacht vraagt maar ook een boodschap stuurt, zich uitspreekt en resoneert. 

“Art should comfort the disturbed and disturb the comfortable.”

                                                                                                               - Cezar Cruz

Hoe zijn mensen verbonden, en waarom?

Wij leven in een land dat vrijheid en vrede viert, maar helaas is níet iedereen zo gelukkig. We vieren 75 jaar vrijheid, terwijl anderen wachten tot zij aan de beurt zijn.

Waarom geven we daarom?

Kan kunst het verschil maken?

Kunnen wij het verschil maken?

Als je de kans had terug te reizen in de tijd, om de waarheid te zien, in het nu te leven en actie te ondernemen… zou je dat dan doen? 

 

 

Wij zijn AMAS, en we geloven in ART THAT MATTERS, kunst die ertoe doet. Kunst die níet alleen je aandacht vraagt maar ook een boodschap stuurt, zich uitspreekt en resoneert. 

Klik op de links voor een blik op enkele van onze eerdere projecten:

A DEMONSTRATION OF ART FOR FREEDOM: 
(filmavond) een vertoning van internationale documentaires en korte animatiefilms in Den Haag. 
http://www.meetthesyrians.com/a-demonstration-of-art-for-freedom-8203movie-night.html 
 
LINKING ARTISTS: 
Een van de focuspunten van AMAS is het verbinden van kunstenaars met de internationale creatieve community  https://annamarieartfoundation.com/linking-artists-1 
 
MEET THE SYRIANS: 
Het online platform waarop Syrische beeldend kunstenaars en muzikanten met gelijke waarden rond vrijheid hun visie delen. http://www.meetthesyrians.com/ 

 

 

Nu hebben we TEST ontwikkeld om een moment van aandacht te creëren in het hoofd van de toeschouwer, een moment dat leidt naar verandering en rechtvaardigheid. Dit als resultaat van de impact van de krachtige performances, van de gevoelige waargebeurde verhalen die worden verteld in TEST. AMAS brengt dit evenement naar de Nederlandse samenleving om bewustzijn te creëren, mensen samen te brengen en de verbindingen te versterken. 

Over AMAS Anna Marie Art Foundation

Wij zijn AMAS, de AnnaMarie Art Stichting.
Een non-profit organisatie met als standplaats Den Haag, we ondersteunen kunst die ertoe doet. We werken met beeldende en uitvoerende kunstenaars (zowel professionals als amateurs) en activisten om een verhaal van waarheid te vertellen en netelige sociale en humanitaire zaken onder de aandacht te brengen, om te verbinden en begrip en liefde te creëren tussen gemeenschappen. 
AMAS is officieel geregistreerd in 2017 in Den Haag en is actief binnen de sectoren kunst en cultuur sinds 2016. AMAS creëert innovatieve projecten en organiseert evenementen met ART THAT MATTERS als focus.

 

  • Projectcoördinatie: Sofia Dawoudi

Beeldend kunstenaar, oprichter, CEO en voorzitter van AMAS. Sofia ziet creatief en sterk teamwork als het belangrijkste ingrediënt voor het succes van welk project dan ook.

  • Planning en advies: M.F Zaza

Fotograaf, advocaat en activist. Tevens mede-oprichter and penningmeester van AMAS. Mensenrechten en international recht zijn fundamentele aspecten van alle AMAS projecten.   

  • Communicatie: Rosalie Schellingerhout

Professional op het gebied van erfgoed, met ruime ervaring in musea en bij projectrealisatie. Werkt vanuit een sterke toewijding.

 Het AMAS team bestaat uit internationale artiesten en activisten, meewerkend als vrijwilligers.


AMAS Anna Marie Art Foundation

Sofia Dawoudi

Erasmusweg 14
2532 CP Den Haag

Art that Matters