Beeldend Kunstenaar en gerelateerde maatschappelijke activiteiten

Iris Luhrman
Den Haag

Iris Luhrman (1978), Beeldend kunstenaar uit Den Haag, werkt met diverse disciplines waaronder tekenen, mixed media en installaties van natuurlijke materialen.

Iris Luhrman (1978), Beeldend kunstenaar.

Ik wil mensen d.m.v. vormen of symbolen het onderbewustzijn aanspreken. Want vormen hebben bewust of onbewust betekeniskracht.

Mijn werk straalt een minimalistisch, rustig, vrolijk en een krachtig beeld uit dat ruimte biedt voor eigen invulling.

Vanaf het moment dat ik als kind kon tekenen was ik al bezig met vormen maken en deze continue te herhalen. Het gaf mij enorme rust, later begreep ik pas waarom. Tijdens het maken voel ik de verbondenheid met alles en iedereen om mij heen en maak ik contact met mijn onderbewustzijn, alsof ik gestuurd wordt. Deze verteld mij wie we werkelijk zijn: een en al liefdevolle energie en dat het leven oneindig is.

Bij elke lijn die ik zet voel ik dat het een heel klein onderdeel ‘van alles’ is dat met elkaar verbonden is. Net zoals een molecuul dat we niet kunnen zien maar wel bestaat. 

Verbinding delen is mijn belangrijkste doel, tussen mens/ maatschappij en natuur waarbij ik de mens dichter bij hun kern wil brengen.

Niet alleen betrek ik figuurlijk maar ook letterlijk mensen bij mijn werk: Zo liet ik bijvoorbeeld bezoekers tijdens het landelijk atelier-weekend, in oktober 2019, meewerken aan een groot formaat tekenwerk. Waarbij ze kleine bloemachtige vormen mochten tekenen op plekken die ze zelf graag wilden. De bezoekers werden op deze manier een onderdeel van het kunstwerk zelf. Mijn werk valt dan ook onder de interactieve kunst.

Het bezoeken van mijn atelier is mogelijk op afspraak.

 

Over Iris Luhrman

2011-2012: POST HBO Opleiding Beroepskunstenaars In de Klas (BIK), Utrecht,

Het bedenken en uitvoeren van kunstprojecten voor in het basisonderwijs. 

2001-2006: HBO opleiding Autonome Beeldende Kunst,

AKV/St Joost, Den Bosch, Autonome  richting; tekenen, mixed media, fotografie, video, installaties, performance.

1997-2001: MBO Grafisch Lyceum Eindhoven, Eindhoven,

Grafisch vormgeving, o.a. Ontwerpen van Logo's en Huisstijlen.


Iris Luhrman

Iris Luhrman

Professor Kiaserstraat 51
2562KA Den Haag

Beeldend Kunstenaar en gerelateerde maatschappelijke activiteiten