Leer de kunst van Japanse kalligrafie en Japanse taal!

Maki Japanse Kalligrafie
Den Haag

Kalligrafie is een van de meest spirituele en krachtige kunstvormen. Door kalligrafie te oefenen krijg je een betere concentratie en sterkere geest. Laten we van deze dynamische, verfijnde kalligrafie met de unieke beweging van het penseel genieten.

Hallo, mijn naam is MAKI. Ik ben Japanse en heb Japanse cultuur- en prive taallessen gegeven, beide individueel en op internationale scholen.

Japan heeft veel cultuur zoals judo, sado (theeceremonie) and shodo (kalligrafie). Do betekent 'de weg'. Shodo is een weg die leidt naar de betekenis van het leven en eeuwige waarheid met ‘artistiek’ of prachtig handschrift.

Kalligrafie is een van de meest spirituele en krachtige kunstvormen. Elke letter geeft de geest, gedachten en energie van een persoon weer.  Elke lijn, punt en zelfs de lege ruimtes zijn betekenisvol door hun balans, afmeting en het gebruik van de hoeveelheid inkt. Het is belangrijk om je geest en ziel zuiver te maken teneinde de kracht van  ieder woord  in een letterteken  (Japans karakter) uit te drukken.

Laten we van deze dynamische en verfijnde kalligrafie met de unieke beweging van het penseel, het ritme en de energie genieten. Ik hoop dat je je verborgen gedachten en passie door kalligrafie zult vinden en je concentratie en geestkracht zult verbeteren!

Lessen zijn mogelijk op: 

Vrijdag 13:00-14:00 Hagukumi Aikido Dojo (Mient 277)

De kosten zijn €20,00×6+21% per cursus.

Voor verdere informatie en inschrijving, mail naar het e-mailadres op deze pagina.

Over Maki Japanse Kalligrafie

Hallo, mijn naam is Maki. Ik heb meer dan twintig jaar lesgegeven in Engels en Japanse cultuur aan kinderen en volwassenen, meestal op internationale scholen, maar ook individueel. Ik geniet echt van lesgeven omdat ik het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen en om ze nieuwe dingen te leren. Ik ben in 2016 naar Nederland gekomen. Ik vind Nederland heel gezellig, want de mensen zijn vriendelijk, positief en energiek. Ik vind het heel leuk om aan Nederlanders Japanse cultuur te leren, omdat Nederlanders heel vaak nieuwsgierig zijn. Mijn hobby's zijn origami's vouwen, pianospelen, zingen, lezen, skiën en reizen. Taarten, ijsjes en pasta's vind ik lekker. Natuurlijk vind ik sushi maken en eten ontzettend leuk. 

Ik hoop dat je mij een bericht zal sturen en mijn lessen gaat volgen!


Maki Japanse Kalligrafie

Maki Uda


2563GB Den Haag

Leer de kunst van Japanse kalligrafie en Japanse taal!