Kookworkshops voor kinderen tussen de 4-12 jaar

Op-voeding
Den Haag

Kookworkshops: Buitenschoolse/Naschoolse opvang.

Gezonde voeding meer terug laten komen in het dagelijkse ritme van de buitenschoolse/nageschoolse opvang. Dit doen wij doormiddel van het geven van workshops. Wij gaan samen koken of bakken en sluiten hierbij aan bij de seizoenen. Dat wil zeggen dat wij ook werken met seizoengebonden groente en fruit dat wij gebruiken tijdens onze workshop. De kinderen mogen helpen met elke stap tijdens het kookproces van het snijden tot het in de pan of oven doen. Uiteraard alles onder begeleiding en binnen de veiligheidskaders. Op deze manier blijft een workshop leuk, leren zij over voeding en zijn zij natuurlijk mega trots wanneer het eindresultaat er staat!

Aan het einde van een lessenreeks (minimaal 4 lessen) krijgen de kinderen en receptenboeken en een kookdiploma ????

Over Op-voeding

Welkom, leuk dat jij er bent. Ik ben Priscilla, moeder van vier heerlijke kinderen. Sinds ik mij kan herinneren heb ik al
interesse voor koken en voeding. Ik herinner mij nog de momenten dat ik samen met mijn opa en oma bramen ging plukken en hier vervolgens jam van maken. Nu ik daaraan terugdenk krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Wat een fijne momenten waren dat. Koekjes bakken, taarten maken of hele maaltijden bereiden, niets is te gek. Mijn achtergrond als Pedagoge maakt dat ik het opvoeden en voeding met elkaar combineer en jij met vragen over opvoeding en voeding bij mij terecht kunt.

Het ontstaan van Op-voeding
Mijn opa en oma zijn een deel van mijn inspiratie geweest om Foodies and Family op te richten, ook
mijn moeder heeft hier een groot aandeel in doordat zij mij veel leert vanuit de Surinaamse keuken.
Het moment dat ik Op-voeding daadwerkelijk ben gaan oprichten, was na de geboorte van
mijn eerste kind. Toen hij één was en vaste voeding belangrijekr werd, voelde ik de behoefte om hem het
beste te geven wat er is, zo dicht mogelijk bij de natuur blijven. Ik maakte alle groente – en fruit
hapjes zelf om hem zo aan de pure smaak van groente en fruit te laten wennen, zonder
toevoegingen die de echte smaak verdoezelen. Het onderwerp voeding is naar mijn mening een onderdeel van de opvoeding. Daarom vind ik het belangrijk dat jij als ouder/opvoeder terecht kunt met  je vragen hierover. 


Op-voeding

Priscilla Avôt

Beethovenlaan 97
2551KB Den Haag

Kookworkshops voor kinderen tussen de 4-12 jaar