Gezond thuis!

Foodies and Family
Den Haag

Thuis gezond, makkelijk en lekker leren koken. Samen met je kinderen, ontspannen, koken en bakken. Hoe doe je dat dan? Dat leer je in ons 'Gezond thuis!' lessenreeks.

Vaak wordt er gedacht dat gezond koken moeilijk is, dat kinderen niet willen eten en vooral dat het veel tijd kost.

Koken dat moet toch gebeuren, dus waarom maken wij er niet gewoon een feestje van?

Haal die potten en pannen maar uit de kast, roep de kinderen erbij en ga samen aan de slag!

In ons 8 weekse lessen reeks krijg jij als ouder de handvatten om op een relaxte manier gezonde maaltijden op tafel te zetten én hoe jij ervoor kunt zorgen dat dit voor je kinderen ook een stuk leuker wordt. Dit doen wij door het doen van leuke opdrachten en vooral dingen uitproberen. Ontdekken wat je lekker vind en wat niet, voldoende vitamines binnen krijgen, water drinken en snacken zijn onderwerpen die voorbij komen in de lessenreeks. 

Over Foodies and Family

Welkom, leuk dat jij er bent. Ik ben Priscilla, moeder van vier heerlijke kinderen. Sinds ik mij kan herinneren heb ik al
interesse voor koken en voeding. Ik herinner mij nog de momenten dat ik samen met mijn opa en oma bramen ging plukken en hier vervolgens jam van maken. Nu ik daaraan terugdenk krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Wat een fijne momenten waren dat. Koekjes bakken, taarten maken of hele maaltijden bereiden, niets is te gek. Met mijn achtergrond als docent weet ik wat ik kan toevoegen aan het onderwijs, onze lesprogramma's zijn daarom ook zo opgesteld dat het binnen het onderwijs toe te passen is. 

Het ontstaan van Foodies & Family

Zinnen als ‘Dat lust ik niet’, ‘Ik wil het niet proeven’ en ‘Ik vind dat niet lekker’ kwamen dagelijks voorbij hier thuis. Ik was altijd op zoek naar een oplossing om ervoor te zorgen dat mijn kinderen binnen krijgen wat zij nodig hebben, terwijl zij eigenlijk veel weigerde. Dit veranderde allemaal toen ik hen begon te betrekken in het kookproces. Vanaf zijn tweede levensjaar nam ik hen mee de keuken in – net als mijn moeder vroeger bij mij heeft gedaan. Uit eigen ervaring blijkt dat wanneer je kinderen betrekt in het kookproces, zij meer interesse tonen in het eten en graag willen proeven. Inmiddels is zijn zij 9, 8 en 5 jaar en vinden zij nog steeds ontzettend leuk om mee te helpen in de keuken.


Foodies & Family

Priscilla Avôt

Beethovenlaan 97
2551KB Den Haag

Gezond thuis!