Voedsellokaal De Gymzaal

Voedsellokaal De Gymzaal
Den Haag

De Gymzaal biedt ruimte aan initiatieven die de productie, distributie, verkoop en verwerking van voedsel veranderen, zoals Lekkernassuh, Volkskeuken, Timebank.cc en The Conscious Kitchen. Beheer wordt gedaan door de Stichting Lokaal Voedsel Den Haag

Voedsellokaal De Gymzaal biedt ruimte aan initiatieven die de productie, distributie, verkoop en verwerking van voedsel veranderen, zoals Lekkernassuh, Volkskeuken, Timebank.cc en The Conscious Kitchen.

Vaste activiteit is de Lekkernassûh-versmarkt, iedere woensdag tussen 16-19 uur. Dit Haagse initiatief zet zich in om lokaal geteelde, biologische groente toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen in de stad. Wekelijks wordt een pakket verse groenten en soms ook fruit van boeren en tuinders uit de regio, collectief ingekocht en via de versmarkt geleverd aan de deelnemers. Je kan hier ook terecht voor droogwaren in de verpakkingsvrije winkel. Vanaf 18.30 uur kunt u aan lange tafels aanschuiven voor een biologische, vegetarische maaltijd van de Volkskeuken (vegan is vaak een optie, vraag ernaar).

The Conscious Kitchen brengt in De Gymzaal een internationale groep (voornamelijk jonge) mensen met elkaar in contact door samen voedsel op te halen (voedselafval van de Haagse markt), te koken en te eten. Verbinding maken en netwerken zijn de belangrijkste doelstellingen van de groep, naast het voorkomen dat goed voedsel wordt weggegooid. Op donderdag wordt hiervan in De Gymzaal een heerlijke maaltijd gekookt voor een schappelijke prijs.

Timebank.cc is een Haags initiatief waarbij deelnemers binnen de gemeenschap hun vaardigheden aanbieden waarvoor zij betaald krijgen in uren in plaats van in geld. Het doel is een inclusieve economie te ontwikkelen. Sinds begin 2018 werken Lekkernassûh en Timebank.cc samen, waarbij Lekkernassûh vrijwilligers een vergoeding krijgen in Timebank-uren, en de Lekkernassûh groentepakketten ook in Timebank.cc uren kunnen worden afgerekend.

Over Voedsellokaal De Gymzaal

In Voedsellokaal De Gymzaal hebben uiteenlopende initiatieven ruimte gevonden voor het organiseren van wekelijkse en incidentele activiteiten. Naast de wekelijkse versmarkt van Lekkernassuh hebben ook The Conscious Kitchen, de Volkskeuken, 7MRP Theatre en Timebank.cc hier een thuis gevonden. Hou jij je bezig met of heb je plannen voor het organiseren van activiteiten rond het consumeren, verwerken en produceren van voedsel? Neem dan contact met ons op, er is ruimte voor een groeiend aantal initiatieven in De Gymzaal.

Stichting Lokaal Voedsel Den Haag beheert De Gymzaal aan de Witte de Withstraat 127.


Voedsellokaal De Gymzaal

.

Witte de Withstraat 127
2518CS Den Haag

Voedsellokaal De Gymzaal