(familie)opstellingen vanuit signalen van je eigen wijze lijf

Wijslijf
Zoetermeer

Kom je steeds dezelfde problemen tegen? Zit je niet goed in je vel, maar weet je niet waarom? Mogelijk heb je onbewust patronen overgenomen vanuit je familie van oorsprong. Een (familie)opstelling kan inzicht en heling brengen.

Mogelijk zie je een directe link met iets uit je familie, maar dat hoeft niet. Het is alleen nodig een vraag te hebben en open te staan voor wat zich aandient.

Ik werk zelf graag met een lichamelijke klacht als uitgangspunt. Ik zie dat als een signaal van je lichaam dat het tijd is om een onderliggend probleem aan te pakken. Wil jij weten wat dit signaal jou te zeggen heeft? Dat kan in een opstelling. Uiteraard is het geen garantie dat je klacht ook werkelijk verdwijnt en ik kan zeker geen arts vervangen. Ik heb echter wel ervaren dat je meer over jezelf leert en daardoor steeds beter weet wat je lichaam wil zeggen en wat je ermee kan doen. 

Je kan bij Wijslijf terecht voor:

- individuele opstellingen (€100)
- als aanvrager van een eigen opstelling tijdens een opstellingendag (€80)
- representeren tijdens een opstellingendag (€25)

Dat laatste is een perfecte manier om kennis te maken met opstellingenwerk en mijn manier van werken. Tijdens een opstellingendag bij Wijslijf zijn we met een groep van 5-12 mensen. Er zijn maximaal 3 aanvragers van een eigen opstelling die de rest van de dag, net als de overige mensen, aanwezig zijn als representant en/of toeschouwer. Veel mensen geven aan dat dit voor hen ook van grote waarde is. De thema's die aan bod komen, hebben immers vaak ook raakvlakken met je eigen leven. Representeren voelt heel dankbaar en is zeer interessant om te ervaren. Ik kan er geen genoeg van krijgen!

Over Wijslijf

Ik ben Emily-Merel Wagner en woon al vrijwel mijn hele leven in Zoetermeer. Al vanaf mijn 12e leerde ik te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Ik leerde dat mijn lijf vaak wijzer is dan ik en meestal veel sneller door heeft wat ik nodig heb.  Mijn voornaamste doel is om te leren van het leven en mijn persoonlijke ontwikkeling te kunnen gebruiken om anderen ook weer verder te helpen. Ik volgde een eindeloze lijst aan interessante alternatieve festivals, cursussen, workshops, etc. Elke ervaring kwam op het juiste moment en bracht me steeds weer het juiste stapje verder, met name op het gebied van voelen en intuïtie. 

In 2002 heb ik de HBO-opleiding tot Creatief Therapeut Drama afgerond. Daarna deed ik de verkorte PABO en sinds 2004 ben ik juf op een basisschool. In 2012 deed ik de aanvullende HBO+-opleiding tot Rekencoördinator en in 2020 een opleiding tot Roostermaker. Dat vond mijn analytisch kant erg interessant. Verder ben ik van 2014 tot 2020 fulltime pleegmoeder geweest. In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, yoga en boeken lezen. 

Onverminderd interessant blijft het werken met (familie)opstellingen, dat ik voornamelijk bij de Zomerhof heb gedaan en nog steeds doe. Daar heb ik voor mezelf meerdere opstellingen gedaan en veel ervaring gekregen in het representeren.  Daarnaast ben ik me gaan ontwikkelen tot begeleider van opstellingen. Ik volgde in 2014 de HBO-basisopleiding Familie- en organisatieopstellingen door Jan en Elvira Velsen en in 2016 de opleiding Familieopstellingen met Kinderen en Jongeren door Ingrid Dykstra (schrijfster van 'Kind en familielot' en 'Familieopstellingen met kinderen en jongeren'). In 2023 verdiep ik me verder middels de 'Hybride online training familieopstellingen' en 'masterclass Ziekteopstellingen' door Hylke Bonnema.

Alleen al het representeren van een ander of iets anders is een grote verrijking van mijn leven. Wie kan er in één leven nu ervaren hoe het is als trotse vader, oude oma, kind met ADHD, oorlog, vertrouwen, een blaas, etc.?! Verder heb ik door dit werk steeds meer helderheid gekregen over hoe en waarom de dingen voor mij werken, zoals ze dat doen. Het is een geweldig middel voor inzicht en heling. 


Wijslijf

Emily-Merel Wagner

Zalkerbos 180
2716 KJ Zoetermeer

(familie)opstellingen vanuit signalen van je eigen wijze lijf