Counsellingspraktijk voor vrouwen

Amazone Counselling
Den Haag

Hoe denk jij over jezelf? Niet zo positief? Dan wil ik met jou je gevoel van eigenwaarde versterken. Samen zorgen wij dat jij jezelf weer ziet zitten en dit ook uitstraalt naar de mensen om je heen!

Eigenwaarde versterk je door inzicht te krijgen in jezelf en door in veilige situaties te gaan oefenen met het herkennen van en handelen naar je eigen grenzen en wensen. In een counsellingstraject gaan we dit doen aan de hand van onder meer de volgende vragen:

- hoe ziet jouw gevoel van eigenwaarde er nu uit, hoe sterk voelt het op een schaal van 0 tot 10

- hoe is eigenwaarde van huis uit gestimuleerd of ontmoedigd bij jou

- in welke situaties vind je het lastig, eng of moeilijk om je eigen grenzen en wensen aan te geven; wat maakt dat je dit lastig vindt

- wat is je doel: wat moet er in je leven veranderd zijn ten opzichte van nu als je een sterk gevoel van eigenwaarde hebt ontwikkeld

Aan de hand daarvan gaan we bekijken hoe we aan de slag gaan. We gaan nieuwe, helpende gedachten ontwikkelen en oefenen. En je gaat oefenen om emoties als verdriet en boosheid te verdragen en een ‘constructieve’ plek te geven in je leven. We doen dit aan de hand van onder meer Geweldloze Communicatie en Transactionele Analyse. Deze middelen maken jou bewust van hoe je jouw grenzen en wensen duidelijk én verbindend kunt uiten en laten je zien welke 'rol' jij meestal pakt en hoe je hierin effectiever kunt variëren. 

In mijn praktijk richt ik mij op vrouwelijke cliënten. Je bent ook welkom met andere vragen dan over eigenwaarde. 

 

Over Amanda Diemel

Mijn naam is Amanda Diemel en mijn voornaamwoorden zijn zij/haar. Opkomen voor jezelf is niet altijd makkelijk. Ik weet dat ook uit eigen ervaring. Juist daarom ondersteun ik vrouwen graag in het ontwikkelen van hun eigenwaarde zodat opkomen voor jezelf weer de gewoonste zaak van de wereld voor jou wordt! Ik vind het belangrijk mijn cliënten respectvol te behandelen. Ik daag uit waar nodig maar respecteer altijd jouw grenzen.

Ik gun het je dat je weer gaat stralen in je eigen leven. Dat je niet aan het overleven bent maar aan het leven en beleven. Op mijn site heb ik hier een prachtig gedicht over geplaatst: Phenomenal Woman van Maya Angelou.

Graag ondersteun ik jou bij het opkomen voor jezelf en het (her)ontdekken van je eigenwaarde. Maar ook met andere vragen ben je welkom. Ik zet mij bijvoorbeeld ook bijzonder graag in voor vrouwen die nog nooit een (seksuele) relatie hebben gehad en hierover willen praten, vrouwen zonder kinderwens die stuitten op onbegrip van familie, en vrouwen die zorg dragen voor iemand met een psychische aandoening. Staat jouw vraag er niet bij maar heb je het gevoel dat ik iets voor je kan betekenen? Neem dan contact op, ik luister graag naar je!

Ik heb mijn opleiding tot Counsellor in 2013 afgerond bij de Academie voor Coaching en Counselling. Verder volg ik regelmatig workshops, trainingen en andere ontwikkelactiviteiten, met name over Transactionele Analayse en Geweldloze Communicatie. Daarnaast volg ik supervisie (bij een ervaren zorgverlener) en intervisie (doorlopend, met mede-professionals).

 


Amazone Counselling

Witte de Withstraat 27
2518CP Den Haag

Counsellingspraktijk voor vrouwen