Mindfulness, (Zelf)Compassie en ACT Den Haag. Trainingen, workshops, stiltedagen en individuele traj | Den Haag

Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er hier-en-nu plaatsvindt. Dat klinkt simpel, maar in de dagelijkse praktijk valt dat vaak tegen.

We leven in een hectische maatschappij. Alles moet sneller, efficiënter en beter. Wij eisen steeds meer van onszelf. De hoeveelheid te verwerken prikkels in de afgelopen decennia is enorm toegenomen. Mindfulness helpt om weer bij jezelf te komen en te leren omgaan met de stress, pijn en ander ongemak. De training leert ook om stil te staan bij de dingen die er echt toe doen. Bewust en open aanwezig zijn bij wat er is.

In onze cultuur denken we bij compassie meestal eerst aan mededogen voor anderen. We kunnen echter ook compassie ontwikkelen voor onszelf. Zelfcompassie blijkt bevorderlijk te zijn voor ons psychisch en lichamelijk welzijn en voor ons sociale functioneren.

Voor de zelfcompassietraining is het niet noodzakelijk om eerst een mindfulnesstraining te doen.

De compassietraining (met ook veel aandacht voor zelfcompassie) is een vervolgtraining na mindfulness.

De ACT-training (Acceptance and Commitment Training) is gericht op wat je echt wilt doen in het leven. ACT werkt, net zoals mindfulness, vanuit het hier-en-nu. In die zin is het een mooie aanvulling op de mindfulnesstraining. Mindfulness is een onderdeel van de ACT-training. In de training voor mensen die nog geen mindfulness gedaan hebben zal extra aandacht voor mindfulness zijn.

Individuele trajecten zijn ook mogelijk. Ik bied individuele mindfulness, ACT-therapie, counseling en coaching. Kijk voor meer informatie op

Over Ineke Moers | Den Haag

Mijn naam is Ineke Moers. Ik heb jarenlang ervaring in het begeleiden van veranderingsprocessen bij mensen. Aanvankelijk als maatschappelijk werker, later in mijn eigen praktijk.

De 'binnenwereld' van mensen heeft me altijd gefascineerd. Ik vind het een eer om iemand te ondersteunen bij het zoeken naar antwoorden op levensvragen, doorbreken van blokkades , oplossen van problemen of verwerking van pijnlijke gebeurtenissen.

Omdat meditatie mij persoonlijk veel bracht, besloot ik in 2009 om de opleiding tot mindfulnesstrainer te gaan doen. Ook daarna ben ik mij blijven bijscholen. Ik deed opleidingen, workshops en retraites bij SeeTrue, David Dewulf, Mark Williams, Christina Feldman, John Teasdale, Mary Wilson en Frits Koster. Sinds 2010 bied ik mindfulness aan in mijn praktijk in samenwerking met SeeTrue mindfulness te Maastricht.

Tijdens de mindfulnesstraining valt me iedere keer weer op hoe hard wij over onszelf oordelen. Dit was aanleiding om compassieopleidingen te gaan volgen (2012-2015). De zelfcompassieopleiding (MSC) deed ik bij Christopher Germer en Kristin Neff. De compassieopleiding (MBSR) bij Frits Koster en Erik van Den Brink. Inmiddels bied ik ook deze trainingen aan.

ACT (acceptance & commitment therapie) is een mooie aanvulling op mindfulness en compassie. In 2013 deed ik de opleiding bij Gijs Jansen. De vijfweekse training is een vervolg op de mindfulnesstraining. Mensen die geen mindfulness hebben gedaan kunnen meedoen aan de achtweekse. Ook de ACT-trainingen geef ik in samenwerking met SeeTrue.

De trainingen kunnen zowel in groepsverband als individueel worden gedaan.


Foto 1 Ineke Moers Foto 2 Ineke Moers Klik om te vergroten

AyniSpirit
Ineke Moers


Professionals in de categorie Mindfulness & Compassie

Acupunctuur Ademtherapie Administratieve dienstverlening Body Stress Release Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinesiologie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Den Haag
Bewust Den Haag

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!