Mindful Bewegen, Bartenieff Fundamentals, Bewegingsexpressie | Den Haag

Onder de naam Dreamel Moving & Mind combineer ik Beweging met Mindfulness. Omdat zitten het nieuwe roken is. Wij zijn als mens gebouwd om te bewegen en worden daar blij van. Ik organiseer wandelingen en geef workshops, onder het motto: Move your body, Calm your mind. 

Workshops Mindful Bewegen:

Mijn luchtige workshops bevatten een mix van Beweging, Dans, Spel en Mindfulness. De workshops zijn gericht op ontspanning, vertraging en uit je hoofd in je lijf komen. Centraal staat het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn, gewaarzijn en compassie, maar op een vrolijke manier. Mijn uitgangspunt is dat het lichaam en beweging een prachtige ingang vormen voor het ontwikkelen van meer aandacht, gewaarzijn, rust, vriendelijkheid en reflectie. Ik maak veel gebruik van de zintuigen, gronding, ademhaling, muziek, ruimtegebruik en ontspanningsoefeningen. Mijn workshops bevatten Mindfulness- en bewegings­oefeningen, dansexpressie, spel en bewegingsmeditaties. Ervaring met bewegingsexpressie, dans, spel of Mindfulness is niet nodig. 

Wat ik bied is bewegen in veiligheid, binnen je comfortzone, met respect voor jezelf en elkaar. Ruimte voor het ervaren en onderzoeken van je voorkeursbewegingen en je patronen. Veilig experimenteren met alternatieven.

Over Pauline Memelink | Den Haag

Ik dans al ongeveer 30 jaar voor mijn plezier, naast mijn werk. In beweging zijn maakt mij gelukkig. Via klassiek ballet kwam ik in aanraking met moderne dans en dansexpressie. Op de middelbare school was ik actief in het schooltoneel. Via yoga kwam ik terecht bij meditatie en boeddhisme. Ik dacht altijd ‘niet goed genoeg’ te zijn om professioneel iets te gaan doen met beweging, dans of theater. Tot ik tijdens een zomerdansweek hoorde over de opleiding Beweging, Dans en Spel voor begeleiding en hulpverlening. Deze opleiding, die ik in voorjaar 2015 met succes afrondde, veranderde mijn leven compleet en heeft me zeer verrijkt. Ik ben veel meer in contact met mijn lijf, voel mijn emoties beter, kan beter grenzen aangeven en ben meer in het hier en nu. In 2016 richtte ik Dreamel Moving & Mind op, om dat wat ik geleerd heb, en de lol die dat brengt, te delen met anderen. Sindsdien organiseer ik wandelingen en geef ik workshops Mindful Bewegen.

Gedurende de week volg ik nog steeds lessen moderne dans, ballet of yoga, voor onderhoud van lichaam en geest. Door het jaar heen volg ik nascholingscursussen in Laban Bewegingsanalyse en Bartenieff Fundamentals. Ik neem deel aan dansweken, yogaretraites, bewegingsworkshops en dansweekends. In het dagelijks leven werk ik als kennismanager en leidinggevende bij een advocatenkantoor. Ik ben lid van Boeddhistisch Centrum Haaglanden.​


Foto 2 Pauline Memelink Foto 3 Pauline Memelink Foto 4 Pauline Memelink Klik om te vergroten

Dreamel Moving & Mind
Pauline Memelink


Professionals in de categorie Dans & Beweging

Acupunctuur Ademtherapie Administratieve dienstverlening Body Stress Release Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Financiële dienstverlening Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinesiologie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Den Haag
Bewust Den Haag

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!