Viltkunst / viltworkshops en grafisch ontwerpen | Den Haag

Vilt is opgebouwd uit wolvezels die aan elkaar geklit zijn doordat je de wol nat maakt met warm zeepwater en vervolgens gaat rollen, wrijven, gooien tot het voldoende vervilt en gekrompen is.

Veelzijdigheid van vilt

Vilt kent enorm veel toepassingen, zowel voor het dagelijks gebruik als in de kunst. Het is het oudste textiel ooit gevonden. Ik laat je graag de veelzijdigheid van vilt zien en voelen in mijn atelier. Van het hele fragiele tot het stevige robuuste vilt. Van sloffen tot een vitrage, een bruidsboeket, een tas, akoestische wandpanelen, plantenhangers, polswarmers, enzovoorts …

Voor het vilten gebruik ik diverse soorten schapenwol. De hele zachte voor kledingaccessoires die je op de huid draagt, de stuggere wol voor bijvoorbeeld stevige tassen en wandpanelen.

Vilten is ontspannen en je hoofd leeg maken

Ik ontwerp en maak vilten interieur- en kledingaccessoires, maar zeker zo leuk is het om het zelf te leren en te doen. Natvilten met water en zeep of met een priknaald, met wol in mooie kleuren geverfd of de pure schapenwol in natureltinten. Heerlijk ontspannen, bezig zijn met je handen, je hoofd leeg maken en met een nieuwe techniek of een mooi werkstuk voldaan weer naar huis gaan. Kom het een keer ervaren.

Grafisch vormgeven – huisstijlen, visitekaartje, briefpapier, flyers, brochures …

Grafisch vormgeven, logo’s en huisstijlen ontwerpen, flyers, brochures, jaarverslagen en tijdschriften maken vind ik een heerlijke tegenhanger. Daarbij komt ook het praktisch en inhoudelijk meedenken met de opdrachtgever om de hoek kijken.

Over Anneke Zwolsman-Westing | Den Haag

Over Anneke Zwolsman-Westing | Den Haag

 

Grafisch vormgeven en vilten

Op mijn dertigste de stap genomen voor een avondstudie grafisch en typografisch vormgeven aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Een aantal jaren later ontdekte ik bij toeval het vilten en heb het ambacht bij diverse nationale en internationale vilters geleerd en ben veel zelf aan het experimenteren geslagen. Het ruimtelijke en tactiele heeft me altijd al aangetrokken.

 

Kleuren kiezen – vormen ontwerpen

Zo op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie, grafisch vormgeven en vilten, maar voor mij een hele logische. Het ene moment op de tiende millimeter indirect met een muis een ontwerp maken alleen achter een beeldscherm, het volgende moment met m’n handen in de natte schapenwol een interieur- of kledingaccessoire vormen en kneden of cursisten wegwijs maken in de wereld van wol en vilt. Het gaat beide over kleuren kiezen, vormen ontwerpen en deze met elkaar verbinden.

 

PR Landelijke viltvereniging

Sinds april 2015 zit ik in het landelijk bestuur van de Nederlandse Viltvereniging – ViltKontaktGroep, waar ik me onder andere sterk maak voor meer erkenning van vilt als kunstvorm.

Agenda Zenzovoort


Foto 12 Anneke Zwolsman-Westing Foto 8 Anneke Zwolsman-Westing Klik om te vergroten

Zenzovoort
Anneke Zwolsman-Westing


Professionals in de categorie Creativiteit

Acupunctuur Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Hypnotherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Den Haag