Zomer in aantocht: wat is er te doen bij Bewust Den Haag

De zomer lokt... en stap voor stap gaan we naar buiten. En halsoverkop gaan we naar buiten, en holderdebolder, en voorzichtig met een kapje of recalcitrant met volle teugen. De anderhalvemetersamenleving legt de aandacht precies op wat zo vaak ontbrak en ontbreekt: echt contact. De knuffel wordt gemist, de huidhonger speelt op, de beleefdheidskus mag wegblijven maar die oprechte begroeting wordt gezien. Dat blijkt ook met je ogen te kunnen, met je houding, met je vragen, met je hart.

We vragen elkaar hoe het gaat, echt geinteresseerd - en hoe het met ouders en geliefde kwetsbaren gaat. We regelen hijskranen voor ramen, schrijven en tekenen, sturen kaartjes, doen boodschappen en leren andere generaties hoe whatsapp werkt. We veranderen, en dat blijkt ineens best mee te vallen. We kopen meer lokaal en we ondersteunen, we geven online cursussen terwijl we daar eerst zo'n schroom bij hadden - en vólgen online cursussen zonder de gedachte dat het dan gratis moet zijn want tweede keus. Online is vaak eerste en soms zelfs enige keus - en blijkt vol waarde.

Ook de ondernemers en organisaties verenigd in Bewust Den Haag veranderden hun aanbod, en de eerste dingen kunnen nu alweer terugveranderen - of zelfs verder veranderen. Sommige cursussen en workshops maken een herstart met een lekker snelle instroom (tweede kans om alsnog mee te doen, scroll vooral ook hieronder door naar wat juni te bieden heeft!), andere houden het nog even online want ook dat heeft voordelen. Maar niks is nog hetzelfde, want wij zijn zelf veranderd. Bewuster van de wereld om ons heen - en ik hoop van harte ook bewust van ons onderdeel-zijn van die wereld. Stuk voor stuk een stukje van het geheel - daarmee komen we zoveel verder dan ons heer-en-meester te voelen over aarde en alles daarop.

Heb jij óók iets waarmee je anderen kunt helpen of inspireren? Maak dan gebruik van ons platform, ik help je heel graag aan meer aandacht. Nog niet aangesloten? Lees hier hoe dat gaat en je krijgt alle ruimte in de Agenda en op onze Facebookpagina - en natuurlijk je eigen profiel waarop geïnteresseerden alles kunnen zien van je bedrijf, praktijk of organisatie. Lees hier meer, mail me of kom virtueel langs tijdens ons Inspiratiecafé... we zien je graag. Zorg goed voor jezelf en anderen!

Gabriella van der Linden
Coördinator Bewust Den Haag

Agenda 16 mei - 16 juni 2020