Bokashi: afval-upcycling op zijn best

Smaak voor Groen
Den Haag

Bokashi: no more food waste Bij bokashi laat je de natuur haar werk doen en je krijgt eenvoudig hoogwaardige plantenvoeding. Jij bent van je afval af, je verspilt geen voedsel meer en het levert ook nog de beste plantenvoeding op...

Bokashi jij al?

Bokashi: no more food waste
Bokashi is Japans voor ‘goed gefermenteerd organisch materiaal’. Dit lijkt misschien ingewikkeld maar het tegendeel is waar. Je laat de natuur haar werk doen en je krijgt eenvoudig hoogwaardige plantenvoeding. Twee vliegen in een klap: jij bent van je afval af, je verspilt geen voedsel meer en het levert ook nog de beste plantenvoeding op...


Hoe werkt bokashi?

Meng in je eigen luchtdichte bokashi-emmer je groente, fruit en etensrestjes met een schepje bokashi-starter en je krijgt vanzelf 2 super bodemboosters: geconcentreerde vloeibare plantenvoeding én de bokashi. De bokashi mag lekker verder verteren in je tuin en vormt hoogwaardige voeding voor al het groen. Geen tuin? Dan maken ze er bij het bokashi-inzamelstation in jouw wijk geweldige compost van – voor iedereen. Zo maak je de wereld een stukje mooier – en heb jij gewoon straks núl restafval.

 

Bokashi werkt ook heel goed in het groot: voor horeca, voedselproducerende bedrijven, scholen en overheid. Aanzienlijke reductie in afval én vruchtbare grond: circulair op zijn best.

 

Think global, act local!

Over Mark van Duijn

Mark van Duijn brengt al jaren spelers samen op het gebied van groen en gezonde voeding, samen met het team van Smaak voor Groen. De eerste fase van zijn masterplan rond de inzet van groene afvalverwerking voor een combinatie van sociaal ondernemerschap en circulaire economie is op dit moment in uitvoering voor de Gemeente Den Haag. 


Smaak voor Groen

Laan van Nieuw Oost-Indië 218 Den Haag, 218
2593CC Den Haag

Bokashi: afval-upcycling op zijn best