Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

13jul 2024
kintsugi workshop

Annemarie Een Pleisterplaats
Den Haag

Doe je mee met kintsugi om met goud gebroken porselein te herstellen? Het stralende goud wat het resultaat is van kintsugi is een liefdevolle oproep aan ons om net zo te glanzen.

In de filosofie van de Grieks-Romeinse oudheid werd al gesproken over ‘levenskunst’ en dat is nu actueler dan ooit. Eenvoudig gezegd draait het bij levenskunst om de vraag hoe je in harmonie met jezelf je leven leeft. Zoals we schade oplopen zolang we leven, zo kunnen we ook onszelf helen zolang we leven. Als we daarbij de principes van kintsugi toepassen wordt het tot een soort levenskunstwerk. We mogen onszelf en ons leven zien als een meesterwerk in uitvoering. Dat maakt het leven de moeite waard, zinvol en mooi.

In de kintsugi workshop gaan we hiermee aan de slag. De deelnemers hebben een te herstellen voorwerp bij zich of ik laat ze een porseleinen object kiezen, wat ze kapot laten vallen. Dat gaan we vervolgens met liefde en zorg herstellen. Daarbij werken we met lijm die wordt vermengd met goudpoeder. Het vergulden van de breuklijnen is de bekronende afronding van het kintsugi-proces. Het nu herstelde voorwerp met de stralende gouden aders is een juweel om mee naar huis te nemen.

De workshop duurt in principe van 13.00 tot 16.00 uur, met een uitlooptijd tot 17.00 uur als het proces daarom vraagt.

Het stralende goud wat het resultaat is van kintsugi is een liefdevolle oproep aan ons om net zo te glanzen.

Om liefde te verspreiden en vreugde te voelen.

Ik zie je graag.

Informatie

13 jul 2024
13.00 - 16.00
65,00 Zie www.eenpleisterplaats.nl voor wat betreft de verschillende tarieven

Waar?

Een Pleisterplaats
Groenewegje 186
2515NZ Den Haag

Contact

kintsugi workshop