kunst beleven

Mariska Mallee
Rijswijk

Ik schilder over een nieuwe manier van leven op deze aarde: een bewustwording van de mensheid, het delen van kennis, expertise en wetenschap. Mijn schilderijen getiteld What is next? zijn een droom voor de toekomst.

Van kind af aan had ik het gevoel dat de aarde een prachtige plek is, maar dat het veel beter kon. Vooral de uitbuiting van natuur, mens en dier maakt mij tot op de dag van vandaag strijdvaardig. Heel lang heb ik gedacht dat het niet uitmaakte, want wat heb ik nu in mijn eentje voor elkaar gekregen? 
Opeens was daar het internet en kreeg ik zicht op al die ‘kleine’ initiatieven waar ik zo blij van werd. Dat stop ik in mijn schilderijen.

De afgelopen tien jaar hebben mijn kunstwerken het duidelijk over mijn droom. Op mijn schilderijen, tekeningen en linosneden bouw aan ik de duurzame steden en maatschappijen. Ik laat mij inspireren door wiskunde, kwantummechanica, ruimtevaart, architectuur , nieuwe duurzame technologieën, circulaire economie en de natuur. Hieruit ontstaan Escher-achtige werken met verspringende perspectieven, die de toeschouwer verder meenemen in hun eigen droom.

Ik probeer bij het maken van mijn kunst  zo veel mogelijk te letten op mijn materialen en niet verspillend en vervuilend te werken. Ik werk o.a. op handgeschept olifantenpoeppapier en hergebruik vaak mijn oude doeken of recycle materialen.

Mijn huidige werk gaat over de microbemens. Het leven dat niet met het blote oog te zien is, maar wat we in ere moeten houden.

 

Over Mariska Mallee

Mijn opleiding: KABK Koninklijke academie van Beeldende Kunsten Den Haag.
Afgestudeerd in 1982. Beeldend kunstenaar in de disciplines: schilderen (olie-, acrylverf en gemengde techniek), monumentaal schilderen, grafiek, tekenen en fotograferen. Ik laat mij inspireren door wiskunde, kwantummechanica, ruimtevaart, architectuur , nieuwe duurzame technologieën, circulaire economie en de natuur. Ik werk als zelfstandig docent teken-/schilderlessen in alle disciplines en materialen aan volwassenen sinds 1985.

kunst beleven