Labyrintloop | Den Haag

Een labyrint is een eeuwenoud symbool dat de weg naar binnen, naar de kern aangeeft. Het is in vele culturen gevonden en werd spiritueel gebruikt. In de kathedraal van Chartres was het bijvoorbeeld onderdeel van de inwijding van monniken.
Het labyrint bestaat – in tegenstelling tot een doolhof – uit één doorlopend pad dat na allerlei wendingen uitmondt in het centrum. Je kan dus vertrouwen dat je altijd in het centrum uitkomt.

Het labyrint kan meditatief gelopen worden, als afronding van een periode, als onderdeel van een ritueel, als viering of met een intentie. Ook kan een labyrint gelopen worden als afsluiting van je leven.

Regelmatig bied ik in de zomermaanden een labyrintloop aan op het strand aan de vloedlijn, het liefst met een mooie zonsondergang. In de winter maak ik met Allerzielen een hartlabyrint van lichtjes en op 1 januari een lichtjeslabyrint op het strand om het nieuwe jaar te verwelkomen. Ook heb ik twee labyrinten op doek en ben ik verbonden ana het netwerk van labyrintwerkers. Labyrintwerk

In mijn rituele werk kan een labyrintloop een verdiepende ervaring zijn bij een overgangsritueel. Het is dan een symbolisch pad dat je loopt. De weg kan symbool staan voor een fase in je leven die je hebt doorlopen, bijvoorbeeld je jeugd, je leven als vruchtbare vrouw, je werk. We bereiden deze rituele loop dan voor met de elementen en symbolen die voor jou betekenis hebben.

Over Marion Kuipéri | Den Haag

Ik help mensen die in een belangrijke overgangsfase van hun leven zitten en afscheid willen nemen van een persoon of periode. In een gesprek kijken we met elkaar wat een passend ritueel of viering is. Tijdens het ritueel nemen we afscheid van wat was, staan we stil in het huidige moment, en openen we ons voor wat er vanuit de toekomst op ons afkomt: ruimte voor een nieuwe fase en nieuwe mogelijkheden.

Denk aan overgangsmomenten zoals geboorte, verhuizing, huwelijk, pensionering, sterven.  Ik maak hierbij regelmatig gebruik van het labyrint als middel om bewust afscheid te nemen.

Naast mijn rituele werk ben ik stembevrijder en help ik mensen hun stem zo ontspannen mogelijk te gebruiken in individuele sessies en workshops en tijdens mantrazang voor de ziel op verschillende plekken in Den Haag.

Ook geef ik workshops over omgaan met sterven, leven en dood, en overledenen, waarbij gezongen wordt. Regelmatig maak ik een labyrint op het strand aan de vloedlijn, op nieuwjaarsdag met 170 lichtjes.

Vier keer per jaar met de grote wendes in de natuur organiseer ik een rituele avond rond een vuur om de overgang naar het volgende seizoen te markeren.

Agenda Ruimte voor Rituelen

februari 2019

Mediteren en zingen met gestorvenen

DI 26 feb 10.00 uurMeditatiecursus
Mediteren en zingen met gestorvenen

“Wij leven samen met de zogenaamde doden. We zijn niet van hen gescheiden door onze realiteit, we zijn slechts van hen gescheiden door de staat van bewustzijn.” R. Steiner Deze quote inspireert dat we ons kunnen leren afstemmen op de gestorvenen.
ruimte voor rituelen
Marion KuipériDen haag

maart 2019

Labyrintloop aan de vloedlijn met volle maan

WO 20 mrt 18.30 uurCoaching - Wandelcoachingworkshop
Labyrintloop aan de vloedlijn met volle maan

Een labyrint is een eeuwenoud symbool dat je kan lopen als symbool voor je levenspad. Ook kan je een vraag die in je leven speelt, meenemen het labyrint in. Je stelt je open voor de ervaring, de inzichten en het antwoord dat je ontvangt.
ruimte voor rituelen
Marion KuipériDen haag
Lente-equinox viering met drums, zingen en ritueel en een klein vuur

DO 21 mrt 19.30 uurRituelen en Ceremoniesretraite
Lente-equinox viering met drums, zingen en ritueel en een klein vuur

Vier de overgang naar het voorjaar in een kring met gelijkgestemden. We drummen, zingen en hebben enkele rondes om achter te laten wat je van de winter niet mee hoeft te nemen de lente in, en wat je welkom wilt heten in de lente. Van harte welkom!
ruimte voor rituelen
Marion KuipériDen haag
Mantra's zingen en eco-printen: maak een persoonlijk dagboekje met Elly en Marion

ZA 23 mrt 10.00 uurKunstcursus
Mantra's zingen en eco-printen: maak een persoonlijk dagboekje met Elly en Marion

Mantra's zingen en intussen een boekje vouwen en mooie woorden of zinnen verzamelen en erin schrijven, bladeren verzamelen, rangschikken voordat het de pan ingaat. Het lijkt wel alchemie. Creëren en stromen door de laagdrempelige liederen. Welkom!
ruimte voor rituelen
Marion KuipériDen haag

april 2019

Vrouwenreis naar Chartres

DI 30 apr 18.00 uurReizen & Vakantiesretraite
Vrouwenreis naar Chartres

Een spirituele reis voor vrouwen naar een bijzondere krachtplek, waar de mooiste kathedraal van de wereld is gebouwd, met veel vrouwelijke energie, prachtige beelden en wereldberoemde ramen. Het labyrint is authentiek en zullen we zeker lopen.
Ruimte voor Rituelen
Marion KuipériDen haag

mei 2019

Zingen en Zijn bij de Externsteine

WO 15 mei 13.00 uurReizen & Vakantiesretraite
Zingen en Zijn bij de Externsteine

Een spirituele reis naar een bijzondere krachtplek, waar we ons zullen verbinden met elkaar, de stenen, de liederen, de stilte om ons heen en in ons. We zullen veel buiten zijn en logeren in een hotel op loopafstand van de stenen.
Ruimte voor Rituelen
Marion KuipériDen haag

Foto 1 Marion Kuipéri Foto 9 Marion Kuipéri Klik om te vergroten

Ruimte voor Rituelen
Marion Kuipéri


Professionals in de categorie Coaching - Wandelcoaching

Acupunctuur Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Hypnotherapie Kunst Kunstzinnige therapie Mediation Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Permacultuur Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Den Haag

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Den Haag