Trauma’s helen | Den Haag

Ingrijpende ervaringen kunnen leiden tot blijvende stressklachten. De spanning zit vast in je lichaam. Klachten zoals angst, hyperventilatie, prikkelbaarheid, slapeloosheid, depressie, vermoeidheid, dissociatie en ontkenning zijn het gevolg. Door de methodieken die het zelfhelend vermogen van het lichaam activeren, kunnen de stress gerelateerde klachten afnemen en zelfs verdwijnen.

 

Methodieken:

Somatic Experiencing®

Gebruikmakend van de daaraan gekoppelde lichamelijke reacties kan je lichaam zelf de ontregeling op een geleidelijke en veilige manier aanpakken. De kracht van SE ligt in het behandelen van de reacties in je lichaamssysteem in plaats van de indringende ervaring zelf.

 

Integral Somatic Psychotherapy volgens Raja Selvam

Het integreren in het lichaam is essentieel om de fysiologie van emoties en het proces van zelfregulering te kunnen begrijpen. Naast het fysieke lichaam (de ‘gross body’) hebben we tevens de beschikking over de ‘subtle body’. In deze psychotherapeutische behandeling worden zowel het fysieke als dit subtiele energielichaam aangesproken om het trauma te helen.

 

EMDR

Eye Movement Desensitization and Reprocessing verwerkt psychische klachten na een trauma. Door sterk te denken aan de traumatische gebeurtenis én de afleidende stimulus wordt je natuurlijke verwerkingssysteem gestimuleerd.

 

Trauma and Tension Release Excercises

TRE® is de methode van David Berceli om stress en onverwerkte emoties aan te pakken. Het trillen of schudden van ons lichaam tijdens de oefeningen is een uiting van het natuurlijk herstelmechanisme om deze spanningen kwijt te raken.

 

Hans Samson

Praktijk De Lianen voor trauma healing, life coaching en psychosomatiek

Over Hans Samson | Den Haag

Hans Samson
Trauma healing, life coaching en psychosomatiek

Trauma's en andere klachten – fysiek of psychisch – kunnen je leven sterk beïnvloeden. Samen onderzoeken we waar deze klachten voor staan in mentaal, emotioneel en spiritueel opzicht. Door goed te luisteren naar lichaam en geest vind je nieuwe wegen om met je klachten of beperkingen om te gaan. Dit doen we met behulp van jouw mogelijkheden, samengevat in jouw therapie/coaching-doelstellingen. Deze positieve en tevens liefdevolle benadering is gefundeerd op mijn spirituele levenshouding die mij bij al mijn therapeutisch werk ondersteunt.

Al vanaf mijn eerste kennismaking met de fysiotherapie raakte ik geboeid door de werking van lichaam en geest. Na mijn afstuderen als fysiotherapeut werkte ik meer dan 35 jaar in een (poli)klinisch revalidatiecentrum. Naast vakinhoudelijke heb ik vele andere opleidingen en trainingen gevolgd. De meest recente zijn EMDR, Hartcoherentie, Somatic Experiencing® Practitioner, SATé® (hechtingsproblematiek), MIR-Methode®, Biofeedback en Integral Somatic Psychotherapy. Daarnaast hanteer ik de grondslagen van de NARM® (overlevingsstrategieën), die uitgaan van een interactieve verbondenheid van de psychische en neurofysiologische structuren van ons menselijk wezen.

Mijn eigen praktijk heb ik sinds 1992 met als specifieke aandachtsgebieden trauma healing (Somatic Experiencing®), life coaching en psychosomatische therapie. Behandelingen zijn mogelijk in mijn praktijk te Den Haag, via telefonisch contact of per eHealth-consult. Vanuit het gedachtegoed van Integrative Medicine werk ik, waar gewenst of nodig, samen met andere disciplines.Ik wil je helpen, met al mijn kennis en ervaring en vooral vanuit mijn hart.

Hans Samson,
Praktijk De Lianen


Professionals in de categorie Traumatherapie

Acupunctuur Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Hypnotherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Retraites Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Den Haag

Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Den Haag