Rituelen rond belangrijke overgangsmomenten | Den Haag

In ieder leven vinden overgangsmomenten plaats waarbij we een stap zetten een nieuwe fase in. Denk aan  een nieuw levensjaar, een nieuw huis, een nieuwe baan, maar ook de komst van een baby, het sterven van een dierbare of een scheiding.
Bij zo’n stap zijn drie fases te onderscheiden: je neemt afscheid, je staat stil in het huidige moment en je opent je voor de toekomst.
Hoe bewuster je deze stap voorbereidt, des te minder blijft er ‘hangen’ van het oude.
Je ervaringen uit het verleden beïnvloeden je toekomst. Als je een overgangsfase niet bewust beleeft en de periode ervoor onvoldoende loslaat kan dit onnodig belastend zijn voor de toekomst.
Wanneer je de overgangsfasen in je leven op een voor jou zinvolle wijze markeert, kun je ‘schoon’ en vervuld een volgende fase ingaan. Je markeert zo’n overgangsfase door het in een bijzonder moment bewust te beleven. Zo’n moment noem ik een ritueel.
Ik ondersteun je met een voor jou passend persoonlijk ritueel, waarin zang en muziek een rol kunnen spelen.
Als onderdeel van een ritueel maak ik regelmatig gebruik van het labyrint, omdat je de drie genoemde fases van een ritueel in een labyrint heel goed kunt onderscheiden en ervaren.

Over Marion Kuipéri | Den Haag

Ik help mensen die in een belangrijke overgangsfase van hun leven zitten en afscheid willen nemen van een persoon of periode. In een gesprek kijken we met elkaar wat een passend ritueel of viering is. Tijdens het ritueel nemen we afscheid van wat was, staan we stil in het huidige moment, en openen we ons voor wat er vanuit de toekomst op ons afkomt: ruimte voor een nieuwe fase en nieuwe mogelijkheden.

Denk aan overgangsmomenten zoals geboorte, verhuizing, huwelijk, pensionering, sterven.  Ik maak hierbij regelmatig gebruik van het labyrint als middel om bewust afscheid te nemen.

Naast mijn rituele werk ben ik stembevrijder en help ik mensen hun stem zo ontspannen mogelijk te gebruiken in individuele sessies en workshops en tijdens mantrazang voor de ziel op verschillende plekken in Den Haag.

Ook geef ik workshops over omgaan met sterven, leven en dood, en overledenen, waarbij gezongen wordt. Regelmatig maak ik een labyrint op het strand aan de vloedlijn, op nieuwjaarsdag met 170 lichtjes.

Vier keer per jaar met de grote wendes in de natuur organiseer ik een rituele avond rond een vuur om de overgang naar het volgende seizoen te markeren.


Foto 1 Marion Kuipéri Foto 9 Marion Kuipéri Klik om te vergroten

Ruimte voor Rituelen
Marion Kuipéri


Professionals in de categorie Rituelen en Ceremonies

Acupunctuur Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Hypnotherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Retraites Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Den Haag