Cursus haptonomie en bewustzijn | Zoetermeer

Wil je leven vanuit je gevoel, meer rust in jezelf en kiezen wat belangrijk is voor jou? In de cursus haptonomie word je je bewust van jezelf en je aangeleerde patronen. Als je je bewust bent van belemmerende overtuigingen kun je kiezen hier vraagtekens bij te zetten. Niet meer op de automatische piloot, maar bewust kiezen waar jij waarde aan hecht. In oefeningen ervaar je waar je vasthoudt, controle wilt houden en hoe je los kunt laten en vertrouwen. Niet vanuit je hoofd, maar vanuit je gevoel. Je ervaart hoe je je ruimte inneemt en contact kunt maken met de ander, zonder jezelf te verliezen. Het is een workshop waarin snel verbinding ontstaat waardoor je in een veilige context kunt experimenteren met wat jij wilt leren!

Over Eline Potter | Zoetermeer

Na twee studies, Maatschappelijk Werk en Algemene Sociale Wetenschappen, had ik nog steeds niet helder wat eigenlijk de essentie van het leven is. ‘Wie ben ik en wat wil ik’? Ik zocht geen nieuwe kennis meer, ik zocht verdieping in mezelf.
Ik ging aan de gang met yoga en meditatie. Volgde diverse trainingen die me hielpen naar binnen te gaan en kwam uiteindelijk uit bij de 4-jarige opleiding voor haptotherapie. In deze periode heb ik veel over mezelf geleerd en ben ik me bewust geworden van aangeleerde patronen. Met name door het loslaten van deze patronen en overtuigingen ben ik steeds dichter bij mijn kern gekomen.
Tegenwoordig weet ik dat ik altijd een keuze heb hoe ik iets zie of welk oordeel ik aan een ervaring verbind. Dat is bepalend voor mijn ervaring en zonder oordeel is alles acceptabel. Het loslaten van oordeel werkt bevrijdend en verbindend en daarom organiseer ik samen met Richelle en Naomi een dag zonder oordeel.

Haptonomie staat voor mij voor verbinding, voor contact. Verbinding is een levensbehoefte die samengaat met de behoefte om je te onderscheiden, je unieke wezen tot expressie te brengen. In haptotherapie komen beide kanten aan bod en ervaar je hoe je vanuit jouw essentie, je authenticiteit, in contact kunt zijn met de ander. Hiervoor hoef je niks van jezelf op te offeren, te verbergen of je aan te passen. Je hoeft alleen maar te zijn wie je werkelijk bent. Hierin ligt je levensvreugde, passie, je volgt de stem van je hart!


Foto 1 Eline Potter Foto 4 Eline Potter Klik om te vergroten

Haptobron, praktijk voor haptonomie in Delft en Zoetermeer
Eline Potter


Professionals in de categorie Opleiding en Training

Acupunctuur Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Hypnotherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Retraites Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Den Haag