| Den Haag

Onderwerpen die in de cursus aan bod komen:

  • Concentratie oefeningen om de geest kalm en gefocust te maken,
  • Stille meditatie op het spirituele hart,
  • Meditatie op muziek
  • Het ABC van meditatie (tijdstip, duur, locatie, etc.), De rol van de spirituele leraar of Guru
  • Het ontwikkelen van spirituele kwaliteiten als zuiverheid, eenvoud en oprechtheid,
  • Het integreren van meditatie in een dynamische levensstijl
  • Individuele meditatie en groepsmeditatie

Vandaag de dag leeft Sri Chinmoy’s filosofie voort in het Sri Chinmoy Centrum, een verzameling van meditatiecentra in zo’n 40 landen wereldwijd. Sri Chinmoy’s streven was nooit om een religie of dogma tot stand te brengen, maar om middelen aan te reiken voor een innerlijke reis van zelf-ontdekking via meditatie op het hartcentrum. “In het spirituele leven is de ziel onze grootste schat,” schrijft Sri Chinmoy. “Alleen met behulp van de ziel kunnen we de snelste vooruitgang boeken in het innerlijke leven en we kunnen de ziel alleen benaderen door op ons hart te mediteren. Alle wegen leiden naar het Doel, maar er is een weg die ons daar sneller naartoe brengt. Die weg is het hart. Het is sneller, veiliger en betrouwbaarder dan iedere andere weg.”

Sri Chinmoy gelooft dat spiritualiteit niet gekocht of verkocht kan worden. Meditatie is een geboorterecht; in die overtuiging bieden we onze meditatiecursussen altijd gratis aan.

Over Pradeep Hoogakker | Den Haag

Pradeep Hoogakker (Den Haag) verzorgt al meer dan 15 jaar samen met zijn collega’s de meditatie workshops in Den Haag. Pradeep was de eerste en enige Nederlander die finishte in de langste hardloop wedstrijd ter wereld: de Self-transcendence 3100 mile race. Hij legde deze afstand van bijna 5000 kilometer af in 53 dagen en 9 uur. Zonder meditatie zou hij dat niet gekund hebben!

Sri Chinmoy meditatiecentrum
Pradeep Hoogakker

Acupunctuur Ademtherapie Administratieve dienstverlening Centra voor Bewustwording Coaching - Diverse Coaching Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Hypnotherapie Kunst Kunstzinnige therapie Mediation Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Permacultuur Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Shiatsu Therapie Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Traumatherapie Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga Zelfrealisatie


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Den Haag