Chinese kalligrafie en Guzheng-cursus | Den Haag

Mijn naam is Mingyan Li en ik kom uit China. Ik geef les in citer en Chinese kalligrafie sinds ik 15 jaar oud was en heb ik tot nu toe meer dan 12 jaar leservaring.

Chinese kalligrafie is een kunst, die wordt uitgeoefend met behulp van traditionele Chinese penselen, inkt, papier en inktsteen en waarvan het doel is: Chinese karakters maken. Het is een kunst, waarbij door middel van het uitoefenen van kalligrafie, emoties worden uitgedrukt en gevoel voor esthetiek wordt ontwikkeld.

De guzheng (Chinese citer) verscheen al in de 5e tot 3e eeuw voor Christus in China en kent inmiddels een geschiedenis van ruim 2500 jaar lang. Het is een van de meest representatieve instrumenten van China. Het geluid van de guzheng is elegant en subtiel, de melodie is levendig en verfijnd en het geluidsbereik is zeer breed. Dit instrument heeft een zeer rijke emotionele expressiviteit, wat de zintuigen van de leerlingen dusdanig stimuleert, dat het ontspannend en opwindend werkt voor de hersenen en het zenuwstelsel. Dit leidt bij mensen tot creatief denken en een rijke verbeeldingskracht. Het vergroot het esthetisch vermogen, zuivert de ziel en cultiveert het sentiment.

Ik kijk ernaar uit om elke vriend te ontmoeten die geïnteresseerd is in kalligrafie en Chinese muziek.

Voor meer informatie over lesmogelijkheden, zowel prive als in groepsverband, of het geven van demonstraties, neem gerust contact op via telefoon of e-mail in de kolom hiernaast.

Over Mingyan Li | Den Haag

Mijn naam is Mingyan Li en ik kom uit China. Ik geef les in citer en kalligrafie sinds ik 15 jaar oud was en heb ik tot nu toe meer dan 12 jaar leservaring. Ik leer kalligrafie sinds ik 6 jaar oud was en kalligrafie is een onlosmakelijk onderdeel van mijn leven geworden. 

In 2010 verhuisde ik naar Nederland. Vanaf 2015, geef ik les in het centrum van Den Haag op precies dezelfde wijze les in kalligrafie zoals het van oudsher overal in China gebeurt.

Hier zijn enkele van mijn bekroonde ervaringen (in China):

Mei 2000 
Bij de evaluatie van de 15e Nationale Teenager Kalligrafie producten, Vierde plaats behaald op het Penselen Onderdeel.
 

18 mei 2001
In de vijfde “Beker van de Hoop” Nationale Leraar-Leerling Competitie voor Kalligrafie Schilderkunst en Graveren in de groep “Kleine Karakters” de Speciale Prijs behaald en beoordeeld in het 9e onderdeel, eretitel “Excellent Kalligraaf van de Chinese Campus groep” toegekend.
 

Mei 2002
In de Eerste Gouden Beeld Competitie voor de Chinese Jeugd Kalligrafie en Schone Kunsten – Goud behaald.

Ik kijk ernaar uit om elke vriend te ontmoeten die geïnteresseerd is in kalligrafie en Chinese muziek.


Foto 1 Mingyan Li Foto 2 Mingyan Li Foto 3 Mingyan Li Foto 4 Mingyan Li Foto 5 Mingyan Li Foto 6 Mingyan Li Foto 7 Mingyan Li Foto 8 Mingyan Li Foto 9 Mingyan Li Foto 10 Mingyan Li Foto 11 Mingyan Li Klik om te vergroten

Y.M. Kunstnijverheid
Mingyan Li


Professionals in de categorie Kunst

Acupunctuur Ademtherapie Body Stress Release Centra voor Gezondheidszorg Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinesiologie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Shiatsu Therapie Sjamanisme Sport en Beweging Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zwangerschapsbegeleiding
Bewust Den Haag
Bewust Den Haag

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!