Leven vanuit je essentie begint met stilstaan bij jezelf | Zoetermeer

Haptotherapie helpt je om te leven vanuit je gevoel, in dit moment. Je gaat voelen wat belangrijk is voor jou, waar jouw behoeften of grenzen liggen, wat jouw essentie is. Je wordt bewust van hoe je keuzes maakt en hoe je op ieder moment kunt kiezen voor de ervaring die je wilt. Het is een andere manier van kijken en ervaren die vaak nieuw is en daardoor ook spannend is. Iedereen wil gezien worden en bijna niemand durft zich volledig bloot te geven. Dit is de paradox waar angst en verlangen samen komen, maar niet gelijktijdig kunnen bestaan. Om naar je verlangen toe te gaan, zal je je angsten onder ogen moeten zien en loslaten. Bij iedere angst die je loslaat ontstaat ruimte, vrijheid. De keuze is aan jou!

Over Eline Potter | Zoetermeer

Na twee studies, Maatschappelijk Werk en Algemene Sociale Wetenschappen, had ik nog steeds niet helder wat eigenlijk de essentie van het leven is. ‘Wie ben ik en wat wil ik’? Ik zocht geen nieuwe kennis meer, ik zocht verdieping in mezelf.
Ik ging aan de gang met yoga en meditatie. Volgde diverse trainingen die me hielpen naar binnen te gaan en kwam uiteindelijk uit bij de 4-jarige opleiding voor haptotherapie. In deze periode heb ik veel over mezelf geleerd en ben ik me bewust geworden van aangeleerde patronen. Met name door het loslaten van deze patronen en overtuigingen ben ik steeds dichter bij mijn kern gekomen.
Tegenwoordig weet ik dat ik altijd een keuze heb hoe ik iets zie of welk oordeel ik aan een ervaring verbind. Dat is bepalend voor mijn ervaring en zonder oordeel is alles acceptabel. Het loslaten van oordeel werkt bevrijdend en verbindend en daarom organiseer ik samen met Richelle en Naomi een dag zonder oordeel.

Haptonomie staat voor mij voor verbinding, voor contact. Verbinding is een levensbehoefte die samengaat met de behoefte om je te onderscheiden, je unieke wezen tot expressie te brengen. In haptotherapie komen beide kanten aan bod en ervaar je hoe je vanuit jouw essentie, je authenticiteit, in contact kunt zijn met de ander. Hiervoor hoef je niks van jezelf op te offeren, te verbergen of je aan te passen. Je hoeft alleen maar te zijn wie je werkelijk bent. Hierin ligt je levensvreugde, passie, je volgt de stem van je hart!


Foto 4 Eline Potter Klik om te vergroten

Haptobron, praktijk voor haptonomie in Delft en Zoetermeer
Eline Potter


Professionals in de categorie Haptonomie & Haptotherapie

Acupunctuur Ademtherapie Centra voor Bewustwording Circulaire economie Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Wandelcoaching Communicatie en presentatie Creativiteit Dans & Beweging Eten & Drinken Familie- en systeemopstellingen Grafisch- en Webdesign Haptonomie & Haptotherapie Healing en reading Hypnotherapie Kunst Kunstzinnige therapie Lichaamsgerichte Therapie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuur, Tuin en Landschap Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Orthomoleculaire therapie Permacultuur Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Psychotherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Retraites Rituelen en Ceremonies Rouw- en verliesbegeleiding Shiatsu Therapie Sjamanisme Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Verhuur Accommodaties Voedingsadvies & Coaching Winkels Yoga Zelfrealisatie
Bewust Den Haag