Ervaring met Shiatsu - Voetreflexologie

Voor mijn vakantie had ik met de Nieuwsbrief van Bewust Den Haag de winactie gewonnen. Een heerlijk geschenk voor iemand die houd alles wat met het lichaam en hoofd te maken heeft. De keuze uit de drie‘aanbieders’ was voor mij niet lastig; ik heb direct gekozen voor de ‘Combibehandeling Shiatsu & Voetreflexologie’ bij Praktijk voor Persoonlijke Ontwikkeling van Regina Cové Warncke. Daar was ik gelijk nieuwsgierig naar. Eenmaal terug van vakantie, heb ik meteen een afspraak gemaakt. Ik kon snel bij Regina terecht, gister was mijn afspraak. Een cadeautje. Dat was het zeker!

Al vrij snel na binnenkomst lag ik op de behandeltafel. Geen praatje pot, maar gewoon meteen over tot waar je voor komt. Daar houd ik van. Mijn kleren bleven aan en er werd geen olie gebruikt. Dat was wel zo handig, omdat ik nog een zakelijke afspraak had. Regina zorgde eerst dat ik goed lag, schikte wat kussens onder mij en legde een dekentje over mij heen. Ze heeft geen woorden verspild aan uitleg over wat ze precies doet, hoe ze dit doet of wat er ging gebeuren. Ze ging eigenlijk meteen van start met het‘lezen’ van mijn voeten en stellen van vragen. Wonderlijk dat ze direct al mijn klachten kon aflezen aan de hand van mijn voeten. Een pigmentvlek op een bepaalde plek onder mijn voetzool: dikke darmproblemen. Ze voelde mijn nek- en lendenproblemen en kon goed verwoorden wat ik ‘op mijn hart’ had. Onverwerkt verdriet uit het verleden. Dingen die ik nog niet helemaal heb geaccepteerd. Zodra Regina had handen verlegde, bijvoorbeeld naar mijn benen, liet ze weten wat ze dat voelde, vertelde wat dit betekende en vroeg of ik dit herkende.

Ik ben iemand die graag controle houd en heb de afgelopen jaren een ongewenst ademhalingspatroongecreëerd. Daarvan was ik me al bewust, maar gister met Regina heb ik meteen een aantal oefeningen kunnen doen die zorgen voor een diepere, ontspannen ademhaling. Het lukte me om de controle los te laten door me mee te laten voeren in haar begeleidende, stimulerende zinnen (‘Ik mag loslaten’,’Ik ben veilig’, ‘Ik kan me laten vallen, ik word opgevangen’). Ik voelde mijn voeten steeds warmer worden, mijn darmen gingen borrelen en mijn hoofd raakte leger. Ik was zelfs zo ontspannen dat ik een paar keer weggezakt ben in een lichte slaap.

Regina (rechts op de foto) heeft een hele fijne, open en rustige persoonlijkheid. Ze is iemand aan wie je je meteen overgeeft.Een vrouw die je snel, gemakkelijk durft te vertrouwen. Na mijn sessie voelde mijn lijf anders. Mijn nek zat los, mijn rug voelde soepeler. Eenmaal thuis had ik het gevoel dat haar handen nog doorwerkten aan mijn lijf. Ik voelde een soort vermoeidheid die loskwam en ben vroeg naar bed gegaan. Ik heb heerlijk geslapen. Een sessie bij Regina kan ik dus van harte aanbevelen. Een nieuwe afspraak hebben we meteen ingepland. Ik ben namelijk hartstikke benieuwd na deze kennismaking, waarbij Regina eerst mijn lijf leert kennen, wat er nog meer mogelijk is.


Gabriella van der Linden

Gabriella van der Linden is coördinator van Bewust Den Haag, naast haar ondernemingen Moestuinieren aan de Keukentafel en Werkwoordwinkel.

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...