Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

25jun 2022
Weefdraden-Vilt-LAB | Zaterdag-halfjaarcursus vilten

Viltflexplek
Den Haag

Op zaterdag, voor beginners en gevorderden. Als beginner ga je stapsgewijs verschillende technieken leren en toepassen op items die je graag wilt maken. Genoeg inspiratie in het atelier. Je kan deze dag ook meedoen aan het Viltdraden-Weef-LAB.

Op zaterdag, voor beginners en gevorderden.

Als beginner ga je stapsgewijs verschillende technieken leren en toepassen op items die je graag wilt maken. Genoeg inspiratie in het atelier – werkstukken en boeken. Ik maak gebruik van strijkkrukken, waarmee je leert een goede zithouding aan te nemen en je je spieren zoveel mogelijk ontspant. Ook dat hoort erbij. Ben je een gevorderd vilter dan ga ik met je kijken wat je doel is. Techniek bijschaven, nieuwe technieken leren, bepaalde items die je wilt vilten, enzovoort. Het belangrijkste vind ik dat je plezier hebt in het vilten en heerlijk ontspannen en voldaan naar huis gaat. Een halfjaarcurus bestaat uit vijf lessen van 10 – 16 uur. Kijk op mijn website bij workshops - zaterdagcursus.

Tijdens deze zaterdag kan je ook meedoen aan het Viltdraden-Weef-LAB, waarbij je onderzoekt hoe je draden kan maken om mee te weven. Met het vervilten van wolvezels kan je eindeloos veel verschillende draden maken. Verschillend qua dikte, kleur, textuur, structuur enzovoorts. Vilt je andere materialen mee, dan zijn de mogelijkheden nog talrijker. 

Informatie

25 jun 2022 | Vijf zaterdagen verspreid over vijf maanden kan je je helemaal onderdompelen in het vilten.
10.00 - 16.00
295,00 Je kan je apart opgeven voor het Weefdraden-Vilt-LAB - kosten € 69,- incl materiaal - zie website

Waar?

Atelier VILTflexplek
Gaslaan 175
2562 LD Den Haag

Weefdraden-Vilt-LAB | Zaterdag-halfjaarcursus vilten